Szállásfoglalás OnlineSzállásfoglalás Online
Szállásfoglalás Online Utazási magazin A legszebb görög szigetek | Szálláshelyek Görögországban
A legszebb görög szigetek
Egy régi görög mondás szerint a föld megoszt, a tenger pedig összeköt, jól példázzák ezt a hangulatosabbnál-hangulatosabb gyönyörű mediterrán görög szigetek a Földközi-, az Égei-, és a Jón-tengeren.

A legszebb görög szigetek bemutatását kezdjük Krétával, amely a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete és a Kükládok (Kikládok) szigetcsoport egyik legelbűvölőbb tagja. Fővárosa Heraklión, a turisták kedvelt úticélja közé tartozik Phaisztosz és Gortüsz ásatásai, valamint Rethymno velencei kastély és a Szamaria-szurdok.

A Kükládok szigetcsoport legnagyobb és a legzöldebb tagja, Naxosz. A legenda szerint Zeusz itt nevelkedett egy barlangban a Zász(Zeusz)-hegyen. A sziget fontosabb látnivalói közé tartozik a Kastro labirintus; volt ferences iskola, ma Régészeti Múzeum, ahol a híres görög író - Nikolasz Kazantzakisz (Zorbász, a görög szerzője) is tanult.

A Kikládok legismertebb tagja Szantoríni (Santorini) és Mikonosz. Az utóbbit a jónok alapították és mára már fejlett turistaparadicsommá nőtte ki magát. Sok kristálytiszta vízű, homokos strand van erre (sok nudista is). Mikonosz nevezetességei közé tartoznak a 16.sz-i szélmalmok és a tengerre néző olaszos stílusú épületek –loggiák, melyet kis Velencének is neveznek.

Dodekanészosz-szigetcsoport legékesebb tagja Rodosz szigete az Égei-tengerben. Jón-szigetek leghíresebb tagja pedig Korfu.

Szállásfoglalás Görögországban | Autóbérlés Görögországban

Forrás: Autóbérlés OnlineCopyright © 2010 www.szallasfoglalasonline.hu - All rights reserved.
Autóbérlés Online | Autóbérlés Online Blog